nl fr

HOUT - TIJDLOOS CHARME

Hout was lange tijd het vanzelfsprekende constructiemateriaal voor verandabouw. Houten veranda’s worden nog altijd geprezen omwille van hun authentieke charmes. Ze sluiten perfect aan op woningen met een landelijke stijl, pastoriewoningen, enz. Hout is het natuurlijke product bij uitstek: het straalt gezelligheid en warmte uit, leent zich tot elke vormgeving en past bij elke bouwstijl.

Harde houtsoorten dienen zich aan voor de verandabouw: afzelia, meranti, afrormosia of ook nog oregon pine / Europese douglas. Door zijn cellulaire opbouw biedt hout van nature goede thermisch isolerende eigenschappen, wat nog in de hand wordt gewerkt door een geringe warmtegeleidbaarheid. Hout voelt steeds aangenaam ‘warm’ aan. De gunstige U-waarde van het hout draagt bij tot een goede totale thermische isolatiewaarde voor de veranda.

Anders dan bij aluminium veranda’s vertrekt de constructeur niet vanuit ingekochte profielen, maar moet hij alles zelf aanpakken. Daardoor is hij aangewezen op zijn eigen kennis, ervaring en beschikbaar machinepark voor het bewerken van bomen als grondstof.

Hou er rekening mee dat houten veranda’s wat meer onderhoud vereisen. Je kan best om de acht jaar het hout afslissen en opnieuw met de nodige zorg te schilderen.

  • Hout is synoniem voor authentieke charme
  • Hout heeft een gunstige thermische isolatiewaarde
  • De constructie van houten veranda’s vertrekt vanuit bomen als grondstof


Voor meer informatie staan de leden van de Nationale Federatie van Verandaconstructeurs (NFVC) graag ter beschikking.

Verandas in hout 1
Verandas in hout 2
Verandas in hout 3

NFVC - Secretariaat - Winston Churchilllaan 51/6 - 1180 Brussel
T +32(0)2 340 62 01 - F+32(0)2 343 83 03 - Ondern.nr. 4406.698.12 - info@nfvc-fncv.be

© 2019 NFVC - FNCV | All Rights Reserved.