nl fr

ALUMINIUM - DUURZAAM EN ONDERHOUDSVRIENDELIJK

De basis van elke veranda bestaat uit een dragende constructie – als het ware een geraamte - en veel glaspanelen. Aluminium is een modern en duurzaam constructiemateriaal, 100% recycleerbaar en bijgevolg erg populair voor verandabouw. Het kan niet rotten of roesten en is probleemloos bestand tegen vriestemperaturen.

Aluminium is een sterke drager waardoor grote overspanningen mogelijk zijn, wat grote glaspartijen toelaat en veel licht binnen haalt. De dragende constructie bestaat uit een ‘puzzel’ van aluminiumprofielen, die volgens het verandaontwerp en de vereiste draagkracht met elkaar worden verbonden. Let op de verwerking van meerkamerprofielen, met 2-, 3- of 4-kamersystemen, om de isolatiewaarde op te voeren. De profielen zien er uiterlijk verschillend uit, al is oppervlaktecoating vandaag zowat standaard geworden. Aluminium is leverbaar in een brede waaier van kleuren (meer dan 400) en afwerkingen (vb. mat, glanzend, metaalkleur…), met de mogelijkheid om binnen- en buitenzijde in verschillende kleur te bestellen.

Aluminium is het meest onderhoudsvriendelijke constructiemateriaal. De kwaliteit van de oppervlakteafwerking is hiervoor bepalend. Je kan volstaan met het regelmatig schoonmaken met water en een neutraal schoonmaakmiddel. Lees er de aanbevelingen van de profielfabrikant op na.

  • Aluminium is 100% recycleerbaar
  • Als sterke drager maakt aluminium grote overspanningen en grote glasvlakken mogelijk
  • Aluminium is het meest onderhoudsvriendelijke constructiemateriaal

Voor meer informatie staan de leden van de Nationale Federatie van Verandaconstructeurs (NFVC) graag ter beschikking.

Verandas in aluminium 1
Verandas in aluminium 2

NFVC - Secretariaat - Winston Churchilllaan 51/6 - 1180 Brussel
T +32(0)2 340 62 01 - F+32(0)2 343 83 03 - Ondern.nr. 4406.698.12 - info@nfvc-fncv.be

© 2019 NFVC - FNCV | All Rights Reserved.