nl frAFWERKING EN ONDERHOUD

Wie kiest voor een veranda, moet met redelijk wat rekening houden. Bij de bouw van een veranda komt heel wat kijken, maar onze leden verandaconstructeurs staan u uiteraard bij met advies en vakkennis.
ligging

De veranda moet perfect aansluiten op de woning en daarbij moeten we letten op het doel van de veranda. Of de veranda ruimte zal gebruikt worden als keuken, leefruimte, tuinkamer… bepaalt ook de ligging van de veranda.
materiaal

Afhankelijk van uw voorkeur voor hout, aluminium of PVC, kiest u een verandabouwer. Elk materiaal heeft voor- en nadelen en specifieke eigenschappen op het vlak van onderhoud, milieuvriendelijkheid, constructiemogelijkheden, isolatiewaarde, look…
type veranda

Naast de materiaalkeuze is er uiteraard ook nog het type veranda. Naar gelang uw persoonlijke keuze kan u een klassieke veranda met glazen dak laten aanbouwen of kiezen voor een eigentijdse constructie met plat dak. Veranda’s zijn er in talloze stijlen.
gevelelementen

Wanneer u dat wenst, kan uw veranda worden uitgerust met schuifdeuren, draaideuren, draai-kip-ramen zodat u optimaal kan genieten van uw tuin. U kan de gevelelementen laten uitrusten met inbraakwerend beslag, screens, vliegenramen… Onze leden luisteren graag naar uw wensen en noden.beglazing

In de wanden van een veranda wordt er bij voorkeur klare hoogrendementsbeglazing gebruikt. Die laat de warmte van lage zonnestralen in de lente en herfst door en brengt een aangename warmte in uw veranda. Voor dakbeglazing gaan we vooral letten op de zonwerende eigenschappen van het glas. Zo wordt het niet te warm bij een hoge zonnestand.

onderhoud

Natuurlijk hebt u graag een onderhoudsvriendelijke veranda. PVC en aluminium vragen het minste onderhoud. Maar ook een houten veranda moet u enkel om de achttal jaar even licht opschuren en oliën.

Hou bij het schoonmaken volgende tips in gedachten:

  • Gebruik geen hogedrukreinigers.
  • Gebruik neutrale kuisproducten.
  • Check regelmatig dakgoten, overlopen, …
  • Vraag na de plaatsing de onderhoudsinstructies aan uw verandaconstructeur.

NFVC - Secretariaat - Winston Churchilllaan 51/6 - 1180 Brussel
T +32(0)2 340 62 01 - F+32(0)2 343 83 03 - Ondern.nr. 4406.698.12 - info@nfvc-fncv.be

© 2019 NFVC - FNCV | All Rights Reserved.